Izabran privatni partner opštine: „Keep light“ će da rekonstruiše uličnu rasvetu

  26 jun 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nedavno je okončan javni poziv lokalne samouprave za prikupljanje ponuda za odabir privatnog partnera za realizaciju javno-privatnog partnerstva rekonstrukcije i dugogodišnjeg održavanja dela sistema javnog osvetljenja.

Nezvanične informacije novinara Bečejskog mozaika da je izabran najpovoljniji ponuđač, potvrdio je predsednik opštine Dragan Tošić:

- Izabran je najpovoljniji ponuđač, ali još nije potpisan ugovor, jer smo tražili mišljenje Komisije za javno-privatno partnerstvo i Uprave za javne nabavke, jer je postojala tehnička greška u konkursnoj dokumentaciji, u vezi sa PDV-om, a oni su potvrdili da možemo da donesemo odluku, odnosno da zaključimo ugovor – to ćemo učiniti naredne nedelje i krenućemo u realizaciju tog projekta, odnosno u zamenu svetiljki na terenu.

- Ko je izabran za privatnog partnera opštine Bečej?

- „Keep light“, to je firma koja je poznata.

- Da li je bilo još nekog ponuđača?

- Da. Rok za prijavu je bio 60 dana, moglo je da se javi ko hoće, uslovi su bili takvi - rekao je Tošić.

Lokalna samouprava je 15. marta 2019. godine objavila javni poziv za prikupljanje ponuda za odabir privatnog partnera za realizaciju javno-privatnog partnerstva rekonstrukcije i dugogodišnjeg održavanja dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa LED tehnologijom na teritoriji opštine Bečej.

Predmet ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije trebalo bi da bude sprovođenje mera sa ciljem efikasnijeg korišćenja energije (mere uštede energije), odgovarajućeg smanjenja emisije CO2 i smanjenja operativnih troškova funkcionisanja i održavanja dela sistema javne rasvete opštine Bečej.

K.D.F.
Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 28. juna

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija