Opština prodaje objekte: Kupac je firma sa osnovnim kapitalom od 500 dinara

  28 jun 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sednici Skupštine opštine 26. juna doneta su dva rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (nakon objavljenih oglasa).

Za kupovinu nepokretnosti u javnoj svojini opštine, u Glavnoj ulici 16 – stan u stambenoj zgradi od 59 m2 i pripadajući deo zemljišta pod zgradom i drugim objektom ukupne površine 2 ara i 55 m2 – prijavilo se tri ponuđača.

Nadležna opštinska komisija je za kupca izabrala ponuđača koji je ponudio drugi najviši iznos 1,55 miliona dinara, firmu „Taberna plus“ iz Bečeja, jer je zapravo najpovoljniji ponuđač, „Relicus trade“ d.o.o, koji je nudio 1,85 miliona, naknadno odustao od ponude. Treći ponuđač je bio „De Bemy grand commerce“ d.o.o, takođe iz Bečeja.

Za kupovinu nepokretnosti javne svojine opštine u Glavnoj ulici 51 – gradsko građevinsko zemljište od 5 ari i 81 m2, porodična stambena zgrada od 228 m2 i pomoćna zgrada od 11 m2 – takođe su podnete tri ponude od istih firmi, od „Taberna plus“ d.o.o, „De Bemy grand commerce“ d.o.o. i „Relicus trade“ d.o.o, a i u ovom slučaju je izabrana najviša ponuda, 2,85 miliona dinara, firme „Taberna plus“ sa adresom u ulici Miloša Crnjanskog 94, koja je osnovana u novembru 2018. godine, direktor je Rihard Kormoš iz Mađarske, osnovni kapital firme iznosi 500 dinara, kao pretežna delatnost navedena je nespecijalizovana trgovina na veliko, a stopostotni vlasnik firme je P.G.F.K. Real Estate Kft. iz Budimpešte, navedeno je među javno dostupnim podacima na sajtu APR-a.

Svi navedeni ponuđači za kupovinu ove dve nekretnine imaju različite adrese u Bečeju, u ulici Miloša Crnjanskog, u ulici Jovana Popovića i u ulici Zmaj Jovine, ali ni na jednom mestu niko nije čuo za te firme, niti je na tim objektima istaknuta tabla sa nazivima pomenutih firmi.

Ono što je zajedničko za sva tri društva sa ograničenom odgovornošću jeste da je za svakog adresa za prijem pošte ulica Zoltana Čuke broj 4 – tu se nalazi Dom zanatlija.

„Relicus trade“ d.o.o. je osnovan takođe u novembru 2018. godine, stopostotni vlasnik je WYW Real Estate 2016. Kft. iz Mađarske.

„De Bemy grand commerce“ d.o.o. osnovan je u novembru 2016. godine, njegov stopostotni vlasnik je MDS Property Kft. iz Mađarske.

Svi vlasnici svih pomenutih firmi registrovanih u Bečeju se bave kupoprodajom nepokretnosti.

Skupština opštine je 26. juna usvojila predlog o prodaji tih nekretnina navedenoj firmi i sada predstoji potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa predstavnikom „Taberna plus“ d.o.o. iz Bečeja.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija