A polgárok nevében: Két felügyelő bizottság évi díja 2 millió dinár

  05 novembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A községi képviselő-testület augusztus 21-én megtartott ülésén kinevezték a Vodokanal és Komunalac közvállalatok felügyelő bizottságainak tagjait.

Erről a témáról Milan Bokun ellenzéki tanácsnok és a helyi parlament elnöke Nenad Tomašević vitáztak. Bokun szerint ugyanis a felügyelő bizottsági tagok kinevezésekor a Komunalac alkalmazottai közül, nem tartották tiszteletben a törvény rendelkezéseit, s a vállalat statútumát nem hangolták össze a közvállalatokról szóló törvénnyel. Tomašević szerint viszont a felügyelő bizottsági tagok kinevezése a törvény előírásaival összhangban történt.

A Komunalac felügyelő bizottságának tagjai Ljiljana Andrić (elnök), Biljana Mišković és Rade Šibalić.

A Vodokanal felügyelő bizottságának tagjai Bojan Đurović (elnök) és Goran Matić.

A bizottságok tagjai havi 25 000 dinár, elnökei pedig havi 35 000 dinár térítést kapnak. Ez azt jelenti, hogy e két közvállalat bizottságainak tagjai egy év alatt összesen 2,04 millió dinárba „kerülnek“.

A becsei parlament ülésén elfogadták a Link FTO tavalyi munkájáról szóló jelentést, valamint a cég felszámolását előlátó határozatot. Az óbecsei LINK FTO fizikai-technikai biztosító Kft. társaság közgyűlése meghozta a határozatot a felszámolási eljárás megindításáról, amellyel a felszámolási igazgatót is kinevezik, a gazdasági társaságokról szóló törvénnyel összhangban.

A vállalatot Óbecse község 70 százalék bejegyzett és befizetett alapító tőkével, valamint a PIK Bečej-Agrobečej Kft. 30 százalék bejegyzett és befizetett alapító tőkével alapították. A PIK Bečej-Agrobečej Kft. idén áprilisban úgy nyilatkozott, hogy kilép a LINK FTO-ból, a vállalat alapító tőkéjének ráeső részére vonatkozó követelés nélkül.

A helyi tanácsnokok rábólintottak A korrupció elleni küzdelemről szóló helyi cselekvési terv végrehajtását nyomon követő munkacsoport létrehozásáról szóló határozatra is. A csoport tagjai Jovana Ilić, Branka Cvejanov, Fehér Rózsa, Sretko Stevanović és Goran Strajnić.

Az ülés végén a tanácsnoki kérdések következtek. Tari István azt kérdezte a községi elnöktől (nem volt jelen az ülésen), hogy a Nestor Džilitov lakótelep lakóinak megtérítik-e a kárt, amelyet, mint mondta, a Miloš Crnjanski utca felújításakor okoztak.
Milan Bokun számos kérdést intézett a község elnökéhez, többek között azt is, hogy mikor kezdődik a Sever Đurkić iskola beharangozott felújítása.

Tartalékpénzek felhasználása

Óbecse község elnöke a Pénzügyi osztály javaslatára július 31-én határozatot hozott a folyó költségvetési tartalékeszközök használatáról, amely szerint 350 000 dinárt hagy jóvá az óbecsei Kis kikötő projektumára, mégpedig tájékoztatási szolgáltatásokra.

A községi elnök, szintén a Pénzügyi osztály javaslatára július 11-én határozatot hozott a folyó költségvetési tartalékeszközök használatáról, amely szerint 236 000 dinárt hagy jóvá pénzbírságokra és kötbérekre bírósági végzés alapján a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolának.

A Kiszárda oktatási központ lesz?

A törvényekkel összhangban a község Városrendezési, építészeti, kommunális munkák, közlekedés és felügyelő osztálya nemrégiben határozatot hozott arról, hogy nem szükséges a hatástanulmány kidolgozása Óbecse község területi terve módosításának és kiegészítésének kidolgozására, amelyre azért van szükség, mert egyes célokat újra kell definiálni a péterrévei Kiszárda épületének tervezési és építési céljának meghatározására vonatkozóan.

A péterrévei Kiszárda, amely óvoda- és iskolaépületként működött, a jövőben oktatási központ lesz, s múzeumi oktatásra és Péterréve ismert embereit bemutató kiállításokra alkalmas.

Az 1908/09-es tanévben felépült, ma már romos Kiszárda, valaha a falu legszebb épülete volt.

B.M.
A cikk megjelenését Óbecse község támogatja. A cikkben kifejtett álláspontok nem feltétlenül tükrözik a támogatást odaítélő szervezet nézeteit.
(A cikk 2019. augusztus 30-án jelent meg, a Becsei Mozaik 782. számában)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija