Mikulaš na konju: Prva su se radovala deca u školi „Bratstvo“

  06 decembar 2019
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Mikulaši na konjima i njihov mali pomoćnik posetili su jutros đake u školi za decu sa smetnjama u razvoju „Bratstvo“ na teritoriji II Mesne zajednice, kada su im nakon recitacija, podelili zaslužene poklončiće, jer su, kako su deca kazala, bila dobra u prethodnom periodu.

Nesvakidašnji Mikulaš na konju dočekan je aplauzom i veseljem, a deca su stala u red kako bi pomilovala ove plemenite životinje.

Mikulaši na konju u prepodnevnim satima nastavljaju turneju u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Bečeju: na listi belobradih su objekti dečjeg vrtića u Bečeju, škole „Petefi Šandor“ i „Šamu Mihalj“, a možda i škola „Sever Đurkić“, jer jutros oko 8 sati nisu bili sigurni da li će im biti omogućena poseta toj školi.

Arpad Bečei, inicijator akcije i predstavnik Udruženja za rekreaciono jahanje i očuvanje konjičke tradicije regiona „Soko“, rekao je da je ideja o Mikulašu na konju rođena pre nekoliko godina, a ova je četvrta godina zaredom kako organizuju ovu nesvakidašnju akciju uz pomoć donatora koji obezbeđuju slatkiše za decu.

Mikulaši svake godine 6. decembra obraduju oko šest stotina mališana u Bečeju.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija