Gradsko pozorište: Novogodišnji koncert Đorđa Čavića i tamburaškog orkestra „D7“

  20 decembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Koncert Đorđa Čavića i tamburaškog orkestra „D7“ iz Novog Sada biće održan 29. decembra u Gradskom pozorištu.

Đorđe Čavić je novosadski kantautor, pobednik „Tamburica festa“, a na programu su tradicionalne tamburaške pesme na srpskom i na mađarskom jeziku, kao i obrade popularnih jugoslovenskih i svetskih pop kompozicija u aranžmanima za veliki tamburaški orkestar. Za više od tri decenije na muzičkoj sceni Čavić je sarađivao sa Tomom Zdravkovićem, Luisom, Bokijem Miloševićem, Kemalom Montenom, ali i sa Rambom Amadeusom na „Egzitu“.

Kao specijalna gošća nastupiće dr Agota Vitkai Kučera, redovna profesorka novosadske Akademije umetnosti. Sa velikim uspehom peva sve muzičke žanrove – od tamburaških pesama preko džeza do klasike. Pamte se njene saradnje sa Aleksandrom Dujinom, Đorđem Balaševićem, nastupi sa svetski poznatim orkestrom „100 violina“...

„D7“ je tamburaški orkestar koji je neprikosnoven u svom studijskom i koncertnom radu. Orkestar sačinjavaju profesionalci Velikog tamburaškog orkestra RTV i iza sebe ima nebrojeno sati studijskih zapisa i koncertnih nastupa sa najpoznatijim imenima domaće i svetske kulturne estrade. Učestvuje u kreiranju i stvaranju muzike za najrazličitije medijske formate.

Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznica je 300 dinara. Informacije i rezervacije: 021/6915-336.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija