Zbog epidemije gripa u Vojvodini: Bez odlaska u škole i vrtiće do 21. februara

  11 februar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zbog epidemije gripa od sutra je u Vojvodini obustavljen boravak dece u vrtićima i nastava u školama.

Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih ustanova i škola je doneo Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Nastava će biti obustavljena do 21. februara, a odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

Prema saopštenju sekretarijata pokarjinske vlade tokom jučerašnjeg dan nakon 19. nedelje nadzora nad gripom, u Vojvodini je registrovan visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu.
Prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

U cilju redukcije opterećenja sistema zdravstvene zaštite, rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.
Ove mere biće na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija