Narodna biblioteka: Priče za odrastanje za velike i male

  17 februar 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Promocija knjige „Priče za odrastanje za velike i male“ biće održana u sutra, 18. februara u 18 časova u Narodnoj biblioteci.

Tim autora zbirke, Branislav Kranjčević i Pavle Veljković, želi da približi roditelje i decu i da vrati davno izgubljeno interesovanje za knjigu i podstakne običaj čitanje priča deci pred spavanje.

Kako se navodi u opisu knjige, cilj je da deci predstavi ideju šta je novac, ali i da im da osnovna znanja kako raspolagati sa njim . Priče su pitke, jednostavnim rečnikom napisane, prijemčive deci, ali s ozbiljnom porukom, nad kojom bi valjalo da se odrasli razmisle: da li radimo sve kako treba sa svojom decom.
Autori su, kako se navodi, „obični roditelji koji su odlučili da daju svoj doprinos i vrate stare porodične vrednosti i podsete sve da deci ne treba da bude važniji mobilni telefon od pravog prijatelja“.

Promocija knjige u Bečeju je humanitarna jer su autori odlučili da deo novca od prodaje knjige doniraju za borbu protiv dijabetesa kod dece Dijabetološkom savezu Srbije. Takođe, nastoje i da pomognu Savezu za mentalno nedovoljno razvijene osobe – ako neka kompanija želi da kupi određeni broj knjiga koje će zatim donirati ustanovama koje takođe pomažu tim osobama.

Cena knjige koju možete naručiti i tako pomoći deci sa dijabetesom na FB stranici pagbabooks, je 680 dinara.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija