Škola „Bratstvo“: Nakon sanacije boravka traži se novac za adaptaciju zgrade

  03 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Urađeno je to što je bilo preko potrebno za decu u ovoj školi, ali se ne zadržavamo na tome“, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić koji je sa svojom pomoćnicom za oblast obrazovanja i vaspitanja Suzanom Đukić posetio objekat škole „Bratstvo“ u Dositejevoj ulici u kom su u toku zimskog raspusta sanirani toaleti i dnevni boravak – čiju je upotrebu inspekcija prethodno zabranila.

Novac za taj posao je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, 2,1 milion dinara, a lokalna samouprava je učestvovala sa 1,1 milion. Naime, javna nabavka je raspisana dva puta, jer na prvoj nije bilo moguće naći izvođača za sanaciju toaleta i dnevnog boravka za 2,1 milion, te je za drugu nabavku povećan iznos – vrednost sanacije i opremanje dnevnog boravka je 3,2 miliona dinara.

Dnevni boravak sada ima i prilaz kolicima, međutim, problem stvara ulaz u školsku zgradu kojoj nema prilaza kolicima, ali ima stepeništa.

Tošić je danas rekao da će opština konkurisati kod pokrajinskog sekretarijata ili ministarstva kako bi dobila novac za adaptaciju celog objekta, čiji je projekat već izrađen. Predsednik opštine nije mogao da precizira kolika bi bila cena adaptacije zgrade, ali je rekao da ne bi trebalo da bude viša od 30-40 miliona dinara.

Novinarima je rekao i da očekuje da će adaptacija drugog objekta škole „Bratstvo“ u ulici Đure Jakšića započeti u toku ove godine, taj projekat, po procenama vredan pedesetak miliona dinara, finansiraće Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Tošić je rekao i da opština sa jednim lokalnim nevladinim udruženjem planira da konkuriše i za izgradnju inkluzivnog igrališta u blizini škole „Bratstvo“, prekoputa škole „Zdravko Gložanski“. Ocenio je da bi cena igrališta gde bi mogla da se igraju i deca sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, bila desetak miliona dinara.

K.D.F.
Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 6. marta

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija