SNS predala listu za odbornike: Kandidati Radojević, Tošić, direktori škola, vrtića…

  05 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Koalicija „Aleksandar Vučić – za našu decu“ koju predvodi SNS, prva je predala danas kasno popodne Izbornoj komisiji opštine Bečej izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Bečej.

Sa SNS-om su u koaliciji Pokret socijalista Aleksandra Vulina i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića, kao i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

Kako je rekao predsednik OO SNS-a Vuk Radojević (pokrajinski sekretar za poljoprivredu), koji je prvi na izbornoj listi na kojoj je 36 kandidata koliko ukupno ima odbornika u bečejskom parlamentu, mera uspešnosti ove stranke u Bečeju su dosad ostvareni rezultati, a s time će i izaći na izbore. Predizborna obećanja ovom prilikom nisu izrečena.

Radojević je rekao da lista ima oko 50 procenata novih kandidata u odnosu na prethodne lokalne izbore 2016. godine, kao i 40 odsto žena – 15 od 36 kandidata.

Drugi na izbornoj listi kandidata za odbornike u bečejskom parlamentu je potpredsednik OO SNS Dragan Tošić (predsednik opštine), treća je Svetlana Vuletić (članica Opštinskog veća), a na njoj su i Dalila Dujaković (zamenica predsednika opštine), Dane Mandić (pomoćnik predsednika opštine za odnose sa javnošću), doktorka u Domu zdravlja Biljana Jovanović, direktorke Tehničke škole i OŠ „Sever Đurkić“, kao i PU „Labud Pejović“ Svetlana Tašković, Sanja Biro i Tatjana Mitić, koordinatorka ličnih pratilaca u opštini Nikolina Lakić, direktor „Linde gas Srbija“ Zoran Popov, Šandor Nađ, Endre Hegediš, Saša Marić, Verica Ilić, Miomir Pelengić, Aleksandra Rajić… SDPS ima jednu kandidatkinju, Jelu Stupar Gavrić.

O eventualnim postizbornim koalicijama Radojević je rekao da SNS želi da osvoji većinu u lokalnom parlamentu kako bi uspešno sprovodio planove za Bečej, ali je dodao da bi mogli da razgovaraju o eventualnoj saradnji sa svim strankama i organizacijama koje osvoje mandate u Skupštini opštine Bečej, pre svega sa onima s kojima su i dosad sarađivali – još aktuelnu skupštinsku većinu u Bečeju osim SNS-a čine SVM i POKS.

Lokalnoj izbornoj komisiji predata je izborna lista koju je podržalo 1.204 birača, a potreban broj overenih potpisa izbornih lista je 1.080.
Izborna komisija trebalo bi da u roku od 24 časa od prijema potpisa proglasi izbornu listu, a ukoliko ima nedostataka, podnosilac ima rok od 48 časova od trenutka dostavljanja zaključka izborne komisije da ih otkloni.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija