POKS predao listu sa imenima 19 kandidata za odbornike: Nosilac liste je Kosana Nešić

  06 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Koalicija „Za Kraljevinu Srbiju“ – u Bečeju „Za Kraljevinu Srbiju – Svi za Bečej dr Kosana Nešić“ – koju čine POKS i Monarhistički front, predala je danas (6. marta) popodne Izbornoj komisiji opštine Bečej listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Bečej.

Predsednik Izvršnog odbora POKS-a Nenad Tomašević (predsednik Skupštine opštine Bečej) rekao je da su na izbornoj listi imena 19 kandidata za odbornike, raznih profila.

Nosilac liste i prva na njoj je Kosana Nešić (direktorka Doma zdravlja), drugi je Nenad Tomašević. Na listi su i Irina Korenoj Vračarić (sekretarka Skupštine opštine), Bratislav Martinović (direktor Turističke organizacije), Milana Tomašević, Nandor Tot, Zorica Đumić, Nataša Brankov (jedina iz Monarhističkog fronta)…
Na izbornoj listi je, kazao je Tomašević, 48 procenata žena.

O predstojećoj izbornoj kampanji je rekao da će ona biti pozitivna i da neće reagovati na „neke hajke koje su već počele“, ali nije precizirao o čemu je reč.
Nije želeo da govori o tome sa čime će izaći pred građane Bečeja, rekavši da ne želi sada da priča o kampanji koju će predstaviti građanima opštine, ali su to činili i u prethodnih godinu dana na svojim štandovima kada su razgovarali sa građanima i slušali njihove sugestije, te je dodao da će kampanja biti koncipirana u skladu sa interesima građana opštine Bečej.

O eventualnoj postizbornoj koaliciji u Skupštini opštine Bečej ukoliko POKS pređe cenzus, Tomašević je rekao da će pričati sa svim strankama koje pređu cenzus, prvenstveno sa onima sa kojima je POKS sada u koaliciji, sa SNS-om i sa koalicijom oko SVM-a.

Nosilac izborne liste Kosana Nešić rekla je da ne želi da odgovara na pitanja novinara.

Lokalnoj izbornoj komisiji predata je izborna lista koju je podržalo nešto više od 600 građana, oko 570 je potrebno za kandidaturu 19 odbornika.
Izborna komisija trebalo bi da u roku od 24 časa od prijema potpisa proglasi izbornu listu, a ukoliko ima nedostataka, podnosilac ima rok od 48 časova od trenutka dostavljanja zaključka izborne komisije da ih otkloni.

POKS je drugi u opštini Bečej predao izbornu listu, a juče je to učinio SNS, čiju je izbornu listu sa imenima 36 kandidata za odbornika Izborna komisija opštine Bečej danas proglasila.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija