SPS na lokalne izbore sa 13 kandidata: Nosilac liste je Vojislav Blažin

  09 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Socijalistička partija Srbije predala je danas popodne Izbornoj komisiji opštine Bečej, treća po redu, listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Bečej.

Na izbornoj listi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ nalaze se imena 13 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Bečej. Nosilac i prvi na listi je predsednik OO SPS u Bečeju Vojislav Blažin.

On je rekao da SPS samostalno izlazi na izbore i izbornu listu je podržao 454 građana, a na listi je više od 40 odsto žena – 6 žena i 7 muškaraca.
O predstojećoj izbornoj kampanji Blažin je rekao da je reč o standardnom programu koji se odnosi na poboljšanja kvaliteta života građana na lokalu.

O eventualnoj postizbornoj koaliciji ukoliko SPS osvoji odbornička mandate u bečejskom parlamentu rekao je da je to „pitanje za malo veće partije. Mi ovde u poslednja tri mandata nismo bili u Skupštini opštine, tako da ovog puta nam malo ide na ruku i cenzus sa jedne strane, a s druge strane malo i podmlađena i pojačana ekipa. Nadamo se dobrom izbornom rezultatu i ulasku u parlament“.

Novinari su prilikom predaje izborne liste među prisutnima uočili i Miomira Jelenića, koji je aktuelni član Opštinskog veća lokalne samouprave koga je na tu funkciju 2016. godine predložio SPO, sada POKS. Blažin je rekao da je on bio prisutan „kao logistika“. Treći na listi je Nemanja Karapandžić, nedavno smenjeni direktor Turističke organizacije, poslednja njegova funkcija na lokalnom nivou bila je potpredsednik OO POKS Bečej.

Na izbornoj listi su i frizerka Tamara Živkov-Aksin, službenica u osiguranju Aleksandra Subakov, diplomirani pravnik Petar Jelenić, vojno lice Saša Dimitrijević, advokatica Snežana Batinić, ginekologica akušerka dr Zora Apić, preduzetnik Danilo Doroslovački…

Izborna komisija trebalo bi da u roku od 24 časa od prijema potpisa proglasi izbornu listu, a ukoliko ima nedostataka, podnosilac ima rok od 48 časova od trenutka dostavljanja zaključka izborne komisije da ih otkloni.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija