SVM predao listu: Da Bečej ima predsednika opštine mađarske nacionalnosti

  10 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Savez vojvođanskih Mađara četvrti po redu predao je Izbornoj komisiji opštine Bečej 9. marta u toku noći (u 22 časa) izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Bečej „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“.

Nosilac i prvi na listi je predsednik OO SVM-a Viktor Molnar (veterinar, zamenik direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i odbornik u Skupštini opštine Bečej) na kojoj je 36 kandidata koliko ukupno ima odbornika u bečejskom parlamentu.

Drugi na listi je predsednik bečejskog odbora SVM-a i član Opštinskog veća lokalne samouprave Igor Kiš (sociolog), treća je Emeše Dečov Đere (profesorka), slede dr Đula Konc (lekar), Edita Silađi (pravnica, sadašnja odbornica SVM-a), tu su i Balaž Serda (profesor), Žolt Kovač (trgovac), Laslo Bonifart (preduzetnik), Đijanta Lovaš (profesorka, sadašnja direktorka Narodne biblioteke), Jožef Gortva (preduzetnik), Andraš Serda (trgovac)…

Listu SVM-a je, rekao je Molnar, dosad je podržalo najviše građana, 1.210 izjava je predato Izbornoj komisiji. Na listi je više od 40 odsto žena, a „imamo dosta podmlađenu listu, među prvih 15-20 kandidata prosečna dob je trideset i nešto godina“.

On je dodao da veruje da će SVM na izborima građani podržati u velikom broju, kao i prilikom prikupljanja potpisa za izbornu listu, te da „ćemo biti mnogo jači nakon izbora u narednom četvorogodišnjem mandatu“. Kako je rekao nosilac liste, „verujemo i nadamo se da će nakon osam godina Bečej ponovo imati predsednika opštine mađarske nacionalnosti“.

Upitan da li misli da je taj cilj ostvariv, Molnar je rekao: „Mislim da je ostvariv i naša partija, odnosno pojedinci iz Bečeja misle da je ostvariv“.

Predizborna obećanja nisu konkretizovana, ali je rečeno da je cilj pre svega zastupanje interesa građana mađarske nacionalnosti, ali i „brža obnova bečejske opštine, a sa druge strane želimo još dosta radnih mesta da stvorimo, jer po mom mišljenju to je osnovni uslov za to da naši žitelji ostanu u ovoj opštini, da tu nađu svoju budućnost ida prosperiraju“.

Molnar nije želeo da govori o eventualnim postizbornim koalicijama rekavši samo da će ih svakako biti.

Izborna komisija trebalo bi da u toku današnjeg dana proglasi izbornu listu, a ukoliko ima nedostataka, podnosilac ima rok od 48 časova od trenutka dostavljanja zaključka izborne komisije da ih otkloni.

Dosad su proglašene izborne liste SNS-a i POKS-a.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija