Sekundarne sirovine: Kontejneri u Bačkom Gradištu, potom u Radičeviću, Mileševu…

  11 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bačkom Gradištu postavljeno je 99 žutih kontejnera za reciklabilni otpad, na svakih 10 do 12 domaćinstava, te ubuduće građani tog naseljenog mesta neće dobijati zelene džakove za prikupljanje sekundarnih sirovina.

Do kraja marta meseca kontejneri za sekundarne sirovine biće postavljeni i u Radičeviću, Mileševu, Drljanu i Poljanici. Kontejneri se postavljaju na mesta koja su određena rešenjem opštinske inspekcije, rekao je direktor komunalnog preduzeća „Potisje“ Zoltan Feješ.

On je istakao da su takvi kontejneri ranije postavljeni u okolini zgrada za kolektivno stanovanje u Bečeju, a kada firma „Ekostar pak“ isporuči sledeći kontingent donacije biće postavljeni u Bačkom Petrovom Selu i Bečeju. Za Bačko Petrovo Selo potrebno je oko 150, a za Bečej ukupno 650 kontejnera.

Direktor „Potisja“ je rekao da će kontejneri, zbog krađe otpada za reciklažu, biti zaključani – na poklopcu postoji otvor gde građani ubacuju reciklabilno smeće.

Do sada je „Potisje“ dobilo 200 kontejnera od 1.100 litara za reciklabilni otpad, čija je vrednost oko 5,4 miliona dinara. Isporuka ukupno 1.000 kontejnera do kraja 2021. godine u vrednosti oko 200.000 evra dogovorena je sa „Ekostar pakom“ prošle godine
Feješ je rekao da u džakovima za sekundarne sirovine i dalje ima više od 50 procenata kućnog smeća, koje se ne može reciklirati, a savesnošću se izdvajaju građani Poljanica i Mileševa koji u te džakove stavljaju i do 90 odsto sekundarnih sirovina.

Direktor „Potisja“ najavio je i veliko prolećno čišćenje opštine Bečej od 4. do 9. maja kada će radnici komunalne firme odnositi kabasti otpad iz domaćinstava izuzev građevinskog šutŠut građani sami odnose na deponiju i za to treba da plate, a mogu pozvati i mehanizaciju i radnike „Potisja“ da im prikupe i odnesu šut i ta usluga se takođe plaća.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija