Privedeno 28 osoba u Južno-bačkom okrugu: Bez zvaničnih informacija za Bečej

  21 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Policijska uprava iz Novog Sada juče, 20. marta, je saopštila da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili 28 osoba na području Južno-bačkog okruga zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Dvadeset šest ljudi je zatečeno na ulicama Bečeja, Novog Sada, Vrbasa, Beočina, Temerina, Bača i Žablja, kao i na auto-putu, u vreme  zabrane kretanja na javnim mestima. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim javnim tužilaštvima, navodi se u saopštenju policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, tako što su boravili na javnim mestima, suprotno propisima o ograničenju i zabrani kretanja, protiv još 11 osoba biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, navela je policija u petak.

O tome zbog čega je u Bečeju nekom ili nekima određeno zadržavanje, podneta krivična prijava i zbog čega, zvaničnih informacija do danas, 21. marta nije bilo, uprkos tome što je novinar Bečejskog mozaika kontaktirao bečejsku policiju i Osnovni sud, kako bi se pravovremeno objavile zvanične, sveobuhvatne i proverene informacije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija