Pokrajinska vlada: U Vojvodini preminuo četvrti pacijent zaražen koronavirusom

  30 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen koronavirusom na teritoriji AP Vojvodine. Reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je istakao da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici KCV leče njih 42.

„Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba“, rekao je Mirović.

„Virus ćemo pobediti“, naveo je, „samo poštujući mere i uputstva koja dolaze od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade“.

„Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je istakao da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da svaki peti oboleli je zdravstveni radnik.

„Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazalo se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo se mogli na adekvatan način suočiti sa virusom korona“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Istakao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, „pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja“.

Mirović je apelovao na građane da poštuju mere predostrožnosti.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija