Vučić o ekonomskim merama: Minimalci za mala preduzeća, svakom građaninu 100 evra

  30 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o ekonomskim merama koje država planira da sprovede kako bi se ublažila kriza zbog epidemije koronavirusa. On je juče na TV Prva izjavio da će Srbija nameri da sačuva privredu i ekonomiju primeniti i princip „bacanja novca iz helikoptera“.

Rekao je da će država da obezbedi veće količine novca za plate u privredi, za kredite, ali i za pomoć svakom građaninu.

„Za tri meseca platićemo minimalac svakom preduzetniku, svakom frizeru, obućaru, pekaru, taksisti bez izuzetka – radio, ne radio, mi ćemo ovo isplatiti, a to je deo onog što se zove 'helicopter money' (novac iz helikoptera) koji kao da padaju sa neba... Mi tako dajemo, želimo da zadržimo likvidnost, ali će biti nagrađeni, i na te mere će moći da računaju oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika. Odlažemo vam plaćanje poreza i doprinosa na sledeću godinu“, naveo je Vučić.

Predsednik je najavio i garantne fondove, subvencionisane kredite, kao i jednokratnu pomoć svim građanima.

„Imamo para za još nešto što će biti velika vest za ljude, postoje drugi siromašni ljudi, socijalni slučajevi i svi drugi... Razmišljamo, to se zove 'helicopter money'... Imamo novca dovoljno da razmišljamo da svakom punoletnom građaninu damo na poklon po sto evra“, rekao je Vučić.

Priredio: B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija