U Srbiji još 148 novozaraženih korona virusom: Ukupno 1.624 slučaja, umrlo još pet osoba

  04 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 1046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata.

 Na Sajmu je 69 pacijenata testirano, od kojih je 38 bilo negativno. Oni će u narednih 48 sati ponovo biti testirani i ukoliko rezultat i drugog kontrolnog testa bude negativan, biće otpušteni kućama.

 Do 15 časova u Srbiji je ukupno testirano  6.401 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih pet (5) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 44.

 Preminulo je pet (5) osoba  muškog pola, prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolesti.

Novi Pazar novo žarište u Srbiji

Novo žarište zaraze korona virusom u Srbiji otvara se u Novom Pazaru i aktivno se radi na potpunom osposobljavanju bolnice koja će biti formirana u tom gradu, rekao je direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je na dnevnoj konferenciji za novinare o toku pandemije rekao da je u Novi Pazar poslato nekoliko respiratora i ekipa lekara iz Beograda, i da će se iz grada u grad prebacivati lekari ili pacijenti kako bi se najbolje odgovorilo na potrebe.

Verica Jovanović, direktorka beogradskog Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", potvrdila je da je Ćuprija jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji i da je tamo oko 50 slučajeva zaraze, da se primenjuju sve mere, a najteži pacijenti upućuju se prema regionalnim centrima.

Tražene podatke o broju zaraženih u staračkim domovima i beogradskoj Bolnici "Dr Dragiša Mišović", doktorka Jovanović rekla je da će dostaviti naknadno, ali je istakla da se sprovode sve mere, da lekara i sestara ima dovoljno, kao i opreme i da se zaposleni svakodnevno raspoređuju prema potrebama.

Doktori su novinarima prethodno saopštili da je u Srbiji potvrđeno još 148 zaraženih virusom korona, a u poslednjih 24 časa pet osoba je umrlo od posledice zaraze.

Beta

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija