U Vojvodini 308 evidentiranih zaraženih: Sedam pacijenata na respiratoru, 23 novoobolela

  08 april 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U protekla 24 sata na teritoriji Vojvodine testirano je 310 osoba na prisustvo virusa Covid-19, od kojih su 23 bile pozitivne.

U ovom trenutku u Vojvodini je 308 pacijenata obolelo od ovog virusa, od kojih se 123 leči u Kliničkom centru Vojvodine (KCV). Sedam pacijenata nalazi se na respiratoru i u teškom su opštem stanju, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Vlade Vojvodine.

„KCV raspolaže sa dovoljnim brojem respiratora i neophodnom medicinskom opremom. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić do danas su obezbedili ukupno 42 nova respiratora za KCV. Svakodnevno nam stiže i ogromna količina zaštitne opreme, zahvaljujući čemu zdravstveni sistem Vojvodine ima potpunu sigurnost za mnogo nepovoljniji razvoj događaja“, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Rekao je da se i dalje najveći broj obolelih nalazi u Novom Sadu, dodajući da se u privremenoj bolnici u Novosadskom sajmu leči 48 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Mirović kaže da je u poslednjih desetak dana povećan broj pacijenata koji se testiraju na prisustvo virusa Covid-19, te da se u Vojvodini prosečno dnevno testira oko 300 osoba.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je u Vojvodini obolelo i 17 medicinskih radnika i dvoje dece, koja su dobrog opšteg stanja.

„Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao, i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa Covid-19“, rekao je Gojković.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija