Deci sa autizmom omogućeno kretanje u vreme policijskog časa

  14 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja i roditeljima koji imaju decu sa autizmom omogućeno je kretanje u ograničenom vremenu.

Ipak, u uredbi Vlade nije precizirano da li će roditeljima biti potrebne posebne dozvole za kretanje, a nije jasno da li će ta mogućnost važiti i za decu sa drugim smetnjama u razvoju.

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, 14. aprila, na konferenciji za novinare u Palati Srbija da je dozvoljeno roditeljima koji imaju decu sa smetnjama u razvoju i u spektru autizma da se kreću tokom policijskog časa od 17 do 20 časova radnim danima, kao i subotom i nedeljom od 15 do 20 časova.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je juče inicijativu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da se roditeljima dece sa autizmom i odraslima sa autizmom u vreme zabrane kretanja omogući kretanje u ograničenom vremenu. Kako se navodi u saopštenju poverenice, to kretanje bi bilo omogućeno u blizini mesta stanovanja zbog održavanja dnevne rutine i navika koje su za njih vrlo važne.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija