Policijski čas i ovog vikenda: Zabrana kretanja verovatno od petka do ponedeljka

  23 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će zabrana kretanja predstojećeg vikenda važiti kao i ranije, od petka popodne do ponedeljka ujutro, jer i pored izvesnog poboljšanja epidemiološke situacije ne sme da bude opuštanja.

„Ovog vikenda biće od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro. Pretpostavljam. A kasnije ćemo da vidimo u skladu sa epidemiološkom situacijom i savetima lekara“, rekao je Vučić nakon obilaska novog bolničkog objekta na Karaburmi.

On je rekao da još nema popuštanja i ne sme da ga bude.

„Mnogi će da se ljute. Ali ja slušam svaki dan lekare i oni su za to da se produži za najmanje dve nedelje zabrana kretanja, posebno vikendom kada su najveće gužve“, rekao je Vučić.

Dodao je da će, kada prođu aktuelne mere, svi pričati da je moglo drugačije, ali da je on srećan što je država svojim merama uspela da sačuva živote ljudima.

Vučić je izjavio da će od 4. maja najveći deo privrede početi da radi i da svi treba da se pripreme da rade više jer za vreme epidemije, kako je rekao „80 odsto Srbije nije radilo“.

Predsednik Srbije je rekao i da ako bude sve u redu, očekuje posle 1. maja delimičnu obnovu aviosaobraćaja, a zatim i međugradskog i gradskog prevoza.

Vučić je rekao da se prema poslednjim podacima epidemija koronavirusa u Srbiji smiruje ali da se Srbija osposobljava da sama proizvede sve što je potrebno za eventualni novi talas zaraze na jesen.

B.M. (Izvor: Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija