Ministar finansija Siniša Mali: Penzionerima po 100 evra od 15. maja, ostali će morati da se prijave telefonom

  24 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar finansija Siniša Mali rekao je juče da će danas na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ekonomske mere, kao i uredbu o dodeli 100 evra svakom građaninu Srbije.

Kako je objasnio, penzionerima će novac biti automatski uplaćen, dok će ostali punoletni građani imati mogućnost da se izjasne da li žele novac.

„Mi ćemo sutra na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ove ekonomske mere i već prve nedelje maja kreće isplata minimalaca. Takođe usvajamo uredbu o 100 evra svakom građaninu Srbije. Automatski svim penzionerima, 1,7 miliona i svima koji primaju socijalnu pomoć ćemo automatski uplatiti po 100 evra. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra”, rekao je on za TV Pink.

Mali je napisao i na svom Instagram nalogu da će danas biti usvojena uredba koja se odnosi na isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 evra svim punoletnim državljanima Srbije.

Kako je naveo, isplata za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći će ići automatski od 15. maja, dok će ostali građani od tog datuma imati mogućnost da se prijave telefonom ili preko portala Uprave za trezor.

„S obzirom na to da su neki negodovali zašto novac ide svima, odlučili smo se za ovu promenu, tako da pozivamo građane da se prijavljuju od sredine maja“, napisao je Mali.

Podsetomo da prilikom predstavljanja paketa ekonomskih mera krajem marta, ministar finansija je rekao da će biti obezbeđena direktna pomoć svim punoletnim građanima Srbije od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Priredio: B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija