Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Predlog za zabranu kretanja od četvrtka u 18 časova do subote u 5

  29 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na RTS-u da će sutra predložiti Kriznom štabu da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika traje od četvrtka u 18 časova do subote u 5 sati.

Ranije je Vlada Srbije saopštila da će zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajati od četvrtka od 18 sati do ponedeljka u 5 sati.

S druge strane, epidemiolozi u Kriznom štabu imaju čvrst stav da je potrebno ostati na vrlo oštrim merama još ovog vikenda, a večeras će po tom pitanju biti savetovanje i sutra će opet biti razmotreno na Kriznom štabu, naveli su stručnjaci na konferenciji Kriznog štaba za novinare danas u 15 časova, apelujući da iako podaci o obolelima jesu ohrabrujući, građani budu još malo strpljivi.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je ovo poslednji trenutak kad je moguće da nešto „zabrljamo“, to jest da povećanom frekvencijom kontakata dovedemo do povećanja širenja zaraze.

Od 5.779 osoba testiranih na koronavirus u poslednja 24 sati njih 227 je pozitivno, a preminulo je još pet osoba.

Ukupno je u Srbiji dosad preminulo 173 osobe, a smrtnost je 1,98 odsto. Dosad je ukupno testirano 78.942 osoba, a izlečeno je 1.292 ljudi. Broj ljudi u Srbiji kod kojih je registrovan virus Covid-19 je 8.724.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija