Narodna biblioteka: Rad od ponedeljka u jednoj smeni

  29 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Narodna biblioteka Bečej 4. maja će da nastavi da radi, objavili smo 28. aprila, ali tada nije saopšteno na koji način će biblioteka da poštuje obavezne mere zaštite od širenja zaraze koronavirusom.

Danas je Narodna biblioteka saopštila da će, u skladu sa preporukama Ministarstva kulture i bibliotečke struke, raditi sa korisnicima u jednoj smeni, od 8 do 13 časova.

Mere zaštite će biti sledeće: u biblioteku građani će moći da ulaze jedan po jedan, korišćenje zaštitne maske i rukavica je obavezno, kao i fizičko odstojanje između ljudi.

Korisnici koji žele da vrate ili pozajme knjige iz biblioteke, mogu to učiniti tako što će knjige koje vraćaju staviti na poseban sto koji je predviđen isključivo za vraćene publikacije.

Iz fonda korisnici mogu da pozajme maksimalno tri knjige, tako što će bibliotekaru na improvizovanom pultu saopštiti šta žele (naslov knjige, ime autora ili žanr).

Dok su na snazi mere zaštite od Covida-19, korisnicima nije omogućeno kretanje kroz knjižni fond.

Za sve informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 021 6912-747 ili upitom na i-mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Podsetimo da je Ministarstvo kulture i informisanja 21. aprila preporučilo svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da već dan kasnije nastave rad.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija