Vojvođanski front predao izbornu listu: Decentralizacija i pozitivna kampanja

  20 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Koalicija „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Bečej“ Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije predala je danas Izbornoj komisiji opštine Bečej izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Bečej.

Zastupnik izborne liste Ferenc Tot (sportski operativni trener), predstavnik LSV-a je prvi na izbornoj listi na kojoj je 12 kandidata za odbornike u bečejskom parlamentu, 11 iz LSV-a i jedan iz Vojvođanske partije.

Lista je građanska, rekao je Tot, „tako da građani i građanke Bečeja imaju za koga da glasaju, a to jeste Vojvođanski front, zato što mi predstavljamo sve građanke i građane opštine Bečej, svih nacionalnosti i svih veroispovesti“.

Među kandidatima za odbornike su i Željko Stankov (terenski kontrolor), Vera Guljaš (profesorka), Željko Bošnjak (diplomirani etnolog, antropolog), Danica Nonin (penzionerka), Ištvan Bartus (penzioner)…

Tot nije želeo da kaže novinarima na čemu će insistirati u izbornoj kampanji, rekavši da će građani s predizbornim programom biti upoznati čim izborna komisija proglasi izbornu listu. „Gledaćemo da istaknemo decentralizaciju, što se mesnih zajednica tiče, da ne bude sve centralizovano samo u Bečej, nego imamo tu i nekoliko naseljenih mesta, mesnih zajednica i svi oni imaju svoje probleme“, kazao je on i obećao pozitivnu kampanju.

Upitan kako bi to izgledalo s obzirom na to da LSV samostalno već nekoliko meseci na društvenim mrežama i saopštenjima vodi prilično negativnu kampanju koja je uglavnom uperena protiv SVM-a, Tot je kazao da „Liga socijaldemokrata Vojvodine nikad ne vodi negativnu kampanju, nego kaže ono što je negativno, to što pojedine političke stranke rade, a to jeste to o čemu smo mi davali izjave i saopštenja u vezi te određene stranke“.

O eventualnim postizbornim koalicijama, ukoliko Vojvođanski front pređe cenzus, Tot je rekao: „Sa svima onima koji budu prihvatili naš program u većem delu, mi možemo sesti i razgovarati“ i dodao da će o eventualnoj koaliciji odlučivati na stranačkim organima nakon izbora.

Lokalnoj izbornoj komisiji predata je izborna lista koju je podržalo 445 građana.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija