Izborni rezultat SVM: Oko 80 odsto veća podrška nego na prethodnim izborima

  26 jun 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izborna lista „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ je na lokalnim izborima u Bečeju 21. juna osvojila 5.152 glasa (29,31%), to jest 11 odborničkih mesta u Skupštini opštine Bečej.

Čelnici opštinskog odbora SVM-a su danas na konferenciji za novinare rekli da su zadovoljni rezultatima izbora, jer su, u poređenju s rezultatima izbora 2016. godine, dobili oko 80 odsto veću podršku birača i na tome su im se zahvalili.

„Mislim da su građani prihvatili naš program i naše slogane, da su zajednica, razvoj i budućnost naši najviši ciljevi. I dosad smo svakog dana bili u kontaktu sa građanima, udruženjima i slušajući potrebe građana u tom smeru smo i delovali. Nismo ostavili započete projekte nedovršene, ono što smo mi započeli to smo i završavali. To nam je namera i u budućnosti, da sve na čemu započnemo da radimo završimo u budućem periodu“, rekao je predsednik OO SVM Viktor Molnar.

O tome da li će SVM ponovo biti u koalicionoj vlasti sa SNS-om u Bečeju, u SVM-u kažu da – pet dana nakon izbora – razgovori o eventualnim koalicijama u opštini Bečej još nisu započeti.
„Ako pogledamo prošli mandat, lista koju je predvodila Srpska napredna stranka imala je 22 odbornika, a lista koju je predvodila Savez vojvođanskih Mađara u prethodnom periodu je imala 7 odbornika. Sad SNS ima 20, a lista koju predvodi SVM 11. Svakako mislimo da je naša startna pozicija jača i, kada budemo pregovarali, time ćemo se i voditi“, rekao je predsednik bečejskog odbora SVM-a Igor Kiš.

Što se tiče raspodele funkcija u lokalnoj vlasti, naime, SNS je najavio da će sadašnji predsednik opštine biti kandidat za tu funkciju i u narednom mandatu, te da li SVM planira da raspolaže mestom predsednika bečejskog parlamenta, Molnar je rekao da će „bilo koje mesto biti stvar razgovora i dogovora, tako da nemamo zasad takve ucrtane ciljeve. Nadam se da ćemo na kraju, na zadovoljstvo svih, postići koalicioni sporazum“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija