Štab za vanredne situacije: Obavljanje delatnosti uz primenu zaštitnih mera

  06 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Štab za vanredne situacije opštine Bečej na današnjoj (6. jul) sednici doneo je zaključak kojim se nalaže direktorima javnih preduzeća, ustanova, organizacija i rukovodiocima organa lokalne samouprave na teritoriji opštine da organizuju rad tako da se obezbedi redovno obavljanje delatnosti uz maksimalnu primenu zaštitnih sredstava za zaposlene i korisnike.

U zatvorenim prostorijama obavezna je upotreba zaštitnih maski, kao i sredstava za dezinfekciju, uz poštovanje propisane socijalne distance.

Naloženo je privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor – letnje bašte. Ugostitelji treba da obezbede striktnu primenu propisanih mera zaposlenih i gostiju, da svakodnevno dezinfikuju poslovni prostor i obezbede upotrebu sredstava za dezinfekciju i drugih zaštitnih sredstava.

Nalaže se priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću da prilikom obavljanja delatnosti primene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga (ograničen broj osoba u prostoriji, socijalna distanca od najmanje dva metra, u slučaju manjeg rastojanja uz primenu plastične, staklene ili slične barijere, obavezna dezinfekcija podova, prostorija, mašina, mobilijara, alata, uređaja za rad pole pružene usluge svakom korisniku…)

U sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ na bazenima potrebno je primeniti sve propisane mere zaštite, postaviti dezobarijere i obezbediti da se posetioci i zaposleni pridržavaju svih propisanih zaštitnih mera. Obavezuje se direktor Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ da prati Preporuke za rad otvorenih bazena Instituta za javno zdravlje Vojvodine i nadležnih organa.

Pojačani nadzor nad navedenim subjektima obavlja Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju propisane mere zaštite i preporuke i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih, piše u zaključku Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija