Štab za vanredne situacije: Još pet slučajeva Covid-19 - ukupno 29

  17 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

U poslednja 24 časa (od 16. jula do 17. jula) u Covid ambulanti Doma zdravlja Bečej je brzim testom testirano 32 građana. Od tog broja testiranih su 5 osobe pozitivne na Covid-19, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej pozivajući se na podatke dobijenih iz Doma zdravlja.

Ukupan broj pozitivnih na Covid-19, testiranih u Covid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 29 osoba.

Građani za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, navodi Štab za vanredne situacije.

Bečejski mozaik poseduje podatke iz Doma zdravlja od 14. jula da su tada dve osobe bile pozitivne na PCR testu, koji su uradili u Novom Sadu, te bi tako ukupan broj pozitivnih na Covid-19 u opštini Bečej trebalo bi da bude 31.

Redakcija Bečejskog mozaika uputila je danas i zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja Domu zdravlja tražeći odgovore na pitanja da li je neko/neki od zaposlenih Doma zdravlja od početka juna do 17. jula bio pozitivan na Covid-19, te da li je neko/neki od zaposlenih na bolovanju i izolaciji, jer ima simptome koji mogu ukazivati na eventualnu zarazu Covidom-19. Tražena je i informacija o tome koliko građana opštine Bečej trenutno ima rešenje o tome da treba da bude u izolaciji.

Odgovori se očekuju najkasnije u roku od 48 sati.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija