Nije raspisan konkurs za godišnje nagrade: Dan Bečeja neće biti obeležen

  31 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Praznik opštine Bečej, 1. avgust, sutra neće biti obeležen, mada javnost do 31. jula nije obaveštena o tome da li je doneta odluka o tome da se zbog pandemije koronavirusa ne dodele godišnje nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Naime, lokalna samouprava do poslednjeg dana jula nije raspisala konkurs za dodelu godišnjih nagrada, da bi ih, eventualno, dodelila naknadno, kada ovaj talas pandemije prođe.

Praznik Bečeja, 1. avgust, ustanovljen je odlukom bečejskog parlamenta 18. februara 2009. godine – 1. avgusta 1774. godine drugim ukazom o privilegijama Marije Terezije potvrđene su privilegije Potiskog krunskog distrikta date srpskom stanovništvu i proširene i na nesrpsko stanovništvo.

Prošle godine su godišnje nagrade na svečanoj sednici Skupštine opštine dodeljene Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ iz oblasti obrazovanja, akademskoj slikarki i profesorki Tijani Grujić iz oblasti kulture i umetnosti, iz oblasti privrede nagradu je dobio Roland Sabolčki, vlasnik „Agro-land“ d.o.o. iz Bečeja, nagrađeni su i Robert Fazekaš, preduzetnik iz Bečeja iz oblasti očuvanja prirode i zaštite životne sredine, protonamesnik, privremeni paroh druge parohije u Bečeju Slobodan Lazić iz oblasti teologije i poslastičarnica „Žerbo“ iz oblasti turizma.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija