Predsednik Skupštine opštine Igor Kiš: SVM je ojačao u odnosu na prethodni mandat

  21 avgust 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš (SVM) koji je na tu funkciju izabran danas na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bečej, nakon sednice je novinarima rekao da funkcija predsednika Skupštine opštine koji obavlja, dva člana Opštinskog veća, sekretarska pozicija u lokalnom parlamentu, kao i funkcija pomoćnika predsednika opštine pokazuju da je Savez vojvođanskih Mađara ojačao u odnosu na prethodni mandat.

Upitan da li je SVM zadovoljan koalicionim dogovorom sa Srpskom naprednom strankom i da li su te funkcije pravo „ogledalo“ izbornih rezultata, Kiš je rekao da navedene funkcije pokazuju „da je SVM ojačao, pokazuju volju oko 5.200 građana na lokalnim izborima i volju SVM-a, jer raspolaže drugom najjačom pozicijom u opštini, pozicijom predsednika Skupštine opštine. Što se tiče strukture samouprave, zadovoljni smo“.

On je rekao da će koalicioni sporazum između SNS-a i SVM-a biti potpisan naredne nedelje i ocenio da su koalicioni pregovori protekli u dobroj atmosferi, „znali smo da u svemu možemo da računamo na dosadašnje koalicione partnere i smatram da će tako biti i u naredne četiri godine“.

SVM je delegirao dva člana Opštinskog veća, Balaža Serdu, koji će biti zadužen za kulturu i civilne organizacije i Emešu Đere Dečov, koja će biti zadužena za prekograničnu saradnju i nacionalne i verske zajednice. „Pomoćnik predsednika opštine još nije postavljen i ne želim da govorim o imenu, ali dosad se bavio pisanjem projekata i u toj oblasti će nastaviti rad“, rekao je Igor Kiš.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija