JP Komunalac: Podizanje vetrozaštitnih pojaseva

  30 januar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za podizanje vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji opštine lokalna samouprava je prošle godine opredelila oko 15 miliona dinara, a posao je poverila Javnom preduzeću Komunalac koji treba da ga realizuje do proleća.

Postupak nabavke sadnog materijala je okončan sredinom decembra i za dobavljača je odabran rasadnik Pokreta gorana Subotica.
„Sadnice će obezbediti Pokret gorana iz Subotice koji ispunjava i sve dodatne uslove iz javne nabavke i može da obezbedi sadnice koje su navedene u pozivu javne nabavke, a isporuka će ići sukcesivno kako se sadnja bude odvijala. Tačan datum početka radova se još ne zna, ali planira se da to bude već u februaru ukoliko vremenski uslovi budu to dozvoljavali. Prioritet će nam biti najduža deonica, a to je Poljanički put, od Topolskog puta prema Poljanicama. Na tom potezu ćemo početi sadnju, koju planiramo da završimo pre početka prolećnih radova na njivama“, rekao je direktor Komunalca Norbert Kovač.
Projektom je predviđeno pošumljavanje 16 hektara površine na potezima pored atarskih puteva od Topolskog puta prema Poljanicama i od Poljanica prema Bačkom Petrovom Selu, pored atarskih puteva prema Bačkom Gradištu, potez pored puta od Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu i dopuna drvoreda na Topolskom putu. Pomenutih 15 miliona dinara predviđeno je za nabavku više od 9.000 sadnica, za sadnju i za održavanje u narednih pet godina.
Ovo bi trebao da bude korak ka većoj pošumljenosti koja ni u bečejskoj opštini ni u Vojvodini nije dovoljna. Pošumljenost u Vojvodini je oko 6,5 procenata, a u opštini Bečej nešto manje od jednog procenta površina.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija