Dva odbora Skupštine Srbije: Podržali Paradu ponosa

  25 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dva odbora Skupštine Srbije podržala su u utorak održavanje Parade ponosa i od nadležnih organa, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), zatražili da obezbede nesmetano održavanje šetnje u nedelju, 28. septembra.

 

Paradu ponosa podržali su Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbor za evropske integracije.

Odbori su na zajedničkoj sednici na kojoj su prvi put zajedno bili poslanici, predstavnici LGBT zajednice, nezavisnih državnih institucija i ministarstava, zaključili da se što pre u Skupštini Srbije pokrene procedura usvajanja deklaracije protiv govora mržnje i zločina iz mržnje.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović rekao je da odbori traže od nadležnih da omoguće bezbednost ne samo za učesnike Parade ponosa, nego i za sve gradjane i da osiguraju objekte koji će se naći na maršruti šetnje 28. septembra.

"Odbori su danas na zajedničkoj sednici jednoglasno izrazili uverenje i podržali pravo gradjana koji imaju drugačiju seksualnu orjentaciju da mogu da se okupljaju i protestuju jer je to zagarantovano Ustavom i zakonom", rekao je Omerović o zaključcima zajedničke sednice dva odbora

Beta (23. sptembar 2014.)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija