Štrajk prosvtara: Verbić nije pristao na kompromis

  06 februar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da ni nakon razgovora u petak sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem o prekidu štrajka prosvetara, nije ostvaren nikakav napredak zbog, kako su naveli, nespremnosti ministra na kompromis.

"Iako su sindikati prošle nedelje imali razumevanja za argumente Ministarstva prosvete i predložili varijantu Sporazuma koji je prihvatljiviji nego pre sedam dana, sa druge pregovaračke strane nije bilo nikakvog pomaka. Verbić i njegovi saradnici nisu hteli da na problematičnom Sporazumu promene nijedno slovo", piše u saopštenju koje je potpisao predsednik tog sindikata Slobodan Brajković.
Kako je naveo, sindikati prosvetnih radnika su insistirali na potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora kako bi se članstvo i svi zaposleni u prosveti uverili da su neki rezultati ostvareni, ali je ministar takav predlog odbio.
Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Samostalni sindikat, Unija prosvetnih radnika i Sindikat obrazovanja, od 17. novembra štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta.

Beograd, 6. februara 2015. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija