Recitatorsko nadmetanje „Miki u čast“: Pedeset takmičara iz osnovnih škola

  16 mart 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tradicionalnim recitatorskim takmičenjem „Miki u čast“ pod nazivom „Miroslav Antić – pesnik ravnice“, Društvo učitelja Bečeja u saradnji sa Narodnom bibliotekom osmi put je obeležilo godišnjicu rođenja ovog velikog vojvođanskog pesnika. Miroslav Antić je „bio posednik neslućenog dara i energije koje je samo smrt mogla ukrotiti“, reči su kojima je predsednica Društva učitelja Milena Gmijović otvorila manifestaciju citirajući neke od Antićevih kolega i saradnika.

Na recitatorskom takmičenju učestvovalo pedesetak učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bečej, koji su se u kazivanju stihova nadmetali u dve kategorije, a najzastupljenija pesma iz bogatog opusa Mike Antića bila je „Šašava pesma“.
U kategoriji učenika čiji je maternji jezik srpski, najuspešniji je bio Sava Radović (8. razred) iz OŠ „Zdravko Gložanski“, drugo mesto su podelili Jovanka Šajn (7. razred) iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta i Marinko Vojnović (8. razred) iz OŠ „Sever Đurkić“, dok je treće mesto ravnopravno pripalo Stefanu Nemčeviću (5. razred) iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta i Dušici Došić (7. razred) iz OŠ „Sever Đurkić“.
Utešne nagrade dodeljene su Fekriji Gaši (5. razred) iz OŠ „Petefi Šandor“, Nikolini Slavnić (8. razred) iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta i Nataši Stojačić (8. razred) iz OŠ „Sever Đurkić“.
U kategoriji učenika čiji je mađarski maternji jezik, a recitovali su stihove na srpskom jeziku, prvo mesto osvojila je Andrea Šandor (8. razred) iz OŠ „Zdravko Gložanski“, na drugom mesto su se našle Beatriks Sabo (6. razred) iz OŠ „Petefi Šandor“ i Elena Balog (5. razred) iz OŠ „Zdravko Gložanski“, a treće mesto ravnopravno su podelile Virag Šeljmeši (8. razred) i Kinga Varnju (7. razred), obe učenice iz OŠ „Petefi Šandor“.
Utešnu nagradu dobila je Noemi Ačai (8. razred) iz OŠ „Svetozar Marković“ Bačkog Gradišta.
Najuspešniji recitatori nagrađeni su knjigom i školskim priborom.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija