JP Komunalac: Posađeno više od 9.000 sadnica

  24 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za podizanje vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji opštine lokalna samouprava je prošle godine predvidela 15 miliona dinara: za nabavku više od 9.000 sadnica, za sadnju i za održavanje u narednih pet godina. Posao pošumljavanja je poveren Komunalcu koji je trebao da ga završi do proleća ove godine.

Prema rečima direktora Komunalca Norberta Kovača, posao je završen u roku, do 31. marta: „Nažalost, u međuvremenu na Petrovoselskom putu na više mesta su ukradeni karovi koji drže mladice, tako da smo početkom aprila morali ponovo da postavljamo zaštitu. U narednih pet godina treba da vodimo računa o sadnicama, da kosimo travu na tim parcelama i da zalivamo sadnice kako bi prijem mladica bio što uspešniji, ali i da ih sačuvamo“.
Projektom je bilo predviđeno pošumljavanje oko 16 hektara površine na potezima pored atarskih puteva od Topolskog puta prema Poljanicama i od Poljanica prema Bačkom Petrovom Selu, zatim pored atarskih puteva prema Bačkom Gradištu, na potezu pored puta od Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu i dopuna drvoreda na Topolskom putu.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija