Odluka Privrednog suda: Rešenje o bankrotu PIK-a „Bečej“

  05 maj 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Krajem marta je trebalo da se na ročištu u Privrednom sudu u Novom Sadu poverioci PIK-a „Bečej“, koji je u stečaju od 2011. godine, izjasne o planu reorganizacije kombinata, međutim, sudija je zbog toga što je 70 odsto poverilaca iz prve klase bilo protiv ponuđenog plana reorganizacije, naložio da stečajni upravnik Pavel Severinji u roku od 30 dana podnese izmene i dopune plana reorganizacije, koje bi bile u skladu s interesima poverilaca u prvoj klasi, a reč je o najvećim poveriocima, o bankama.

Prema saznanjima redakcije, izmenjen plan reorganizacije nije podnet Privrednom sudu, niti će, te bi sud je trebalo da donese rešenje o bankrotu PIK-a „Bečej“.
Stečajni upravnik PIK-a „Bečej“ Pavel Severinji je u utorak, 5. maja, za Bečejski mozaik potvrdio da nije podneo prerađen plan reorganizacije, jer nema više šta da se menja, uslovi i mogućnosti za reorganizaciju kombinata su opisani u postojećem planu reorganizacije (poslednji put je menjan u februaru 2015. godine). Prema rečima Severinjija, neće biti održano ročište poverilaca na Privrednom sudu, već će sudija doneti rešenje o bankrotu.
Nakon proglašenja bankrota PIK-a „Bečej“, rad u firmi će biti nastavljen kao i do sada, rekao je Severinji i dodao da je deo zaposlenih u kombinatu uplašen, ali da će plate isplaćivati i u budućnosti, kao i do sada, plaća se i prekovremeni i noćni rad, te su plate i veće od minimalne.
Na pitanje da li postoje zainteresovani za kupovinu kombinata u celini ili u delovima, stečajni upravnik je rekao da će se to znati nakon proglašenje bankrota, to jest kada će biti raspisan oglas za prodaju kombinata.

Prema informacijama redakcije Bečejskog mozaika, rešenje o bankrotu PIK-a „Bečej“ doneto je 30. aprila, a postaće pravosnažno 8. maja.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija