Otvoreno prvenstvo u trojkama: Pobednik je Veljko Jagodić

  03 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na takmičenju u šutiranju trojki pobedio je Veljko Jagodić koji je u finalu bio bolji od Aleksandra Živkova Aksina.


Na Otvorenom prvenstvu Bečeja u šutiranju „trica“ koje je održano danas (2. oktobar) u sali sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ u okviru obeležavanja 40 godina postojanja košarkaškog kluba, okupilo se tridesetak ljubitelja košarke, većinom nekadašnjih igrača ovog kluba.

U kvalifikacionom delu nastupilo je 11 takmičara i nakon šutiranja po 10 lopti za 40 sekundi sa mesta po slobodnom izboru van linije za tri poena, u polufinale su se plasirali Milan Brkljač, Goran Matić, Siniša Švedić, Veljko Jagodić, Radoslav Vasin, Ljubomir Stefanović i jedina dama koja se prijavila na takmičenje, Olivera Vujović.

U drugom krugu takmičari su imali mogućnost da za 120 sekundi upute loptu po tri puta ka košu sa pet pozicija na terenu (dva puta iz ugla, dva puta sa 45 ˚ i jednom sa vrha reketa) neposredno iza linije koja obeležava distancu za tri poena. Ukoliko bi takmičar postigao koš sa jednom od prve dve lopte na svakoj predviđenoj poziciji, dobijao bi po jedan poen, a ukoliko bi to učinio trećom loptom, osvojio bi dva poena. U fajnal-for su se plasirala četvoro najuspešnijih. Ubedljiv je bio Živkov Aksin, koji je osvojio 15 bodova, drugi je bio Veljko Jagodić sa 11, Ljubomir Stefanović je osvojio 9 i Goran Matić 7 poena.
U finalu po istim propozicijama Veljko Jagodić je sa 9 poena bio uspešniji od Aleksandra Živkova Aksina, koji je osvojio 7 poena.
Organizator ovog dešavanja, Gustav Peter je pehar uručio pobedniku u jednom obližnjem bečejskom kafeu, gde su i takmičari i posetioci nastavili druženje.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija