Otvorena izložba amaterskih slikara sekcije „Duga“: I posetioci su slikali

  26 jun 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izložba slika amaterskih slikara likovne sekcije „Duga“ MKD „Petefi Šandor“ otvorena je 17. juna u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta. U prisustvu velikog broja posetilaca izložbu su otvorili poznati bečejski akademski slikar Viktor Škrabanj i predsednica „Duge“ Piroška Tot Kaša, a događaj su recitovanjem stihova na srpskom i mađarskom jeziku upotpunili Erik Tobijaš i Jovanka Jelić.

„Veliki broj posetilaca na ovoj izložbi dokazuje da je duševna hrana čoveku izuzetno bitna, a duševnu hranu obezbeđuje svaka vrsta umetnosti bez obzira na to da li je u pitanju profesionalizam ili amaterizam. Ova postavka dokazuje upravo to da se znatan broj Bečejaca bavi baš tim duhovnim oplemenjivanjem i slobodno možemo reći da kulturnim životom grada Bečeja sa više od 70 procenata vlada amaterizam, što je sasvim prirodno i za svaku pohvalu“, rekao je Škrabanj i poželeo članovima „Duge“ uspešan i plodan rad i u narednom periodu.
Posetioci su imali priliku da pogledaju više od dvadeset kvalitetnih radova, različitih stilova, žanrova i tehnika slikara amatera iz Temerina, Ade i Bečeja.
Kuriozitet na otvaranju izložbe je bio da se naplaćivao ulaz, to jest svaki posetilac je imao zadatak da svojom omiljenom bojom nacrta ili naslika nešto na platnu koje je bilo postavljeno na ulazu galerije i tako ostavi svoj otisak, a prema rečima predsednice udruženja, ta slika će biti prva koja će se naći na narednoj izložbi „Duge“ sledeće godine.
Izložba je otvorena do 30. juna.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija