Bačko Gradište: Izgradnja nacionalnog trening centra za kajakaše

  06 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine i kajakaškim savezima Srbije i Vojvodine planira da napravi kajakašku trening stazu na kanalu kod Bačkog Gradišta, saopšteno je na konferenciji za novinare 4. septembra, kojoj su pored predstavnika lokalne samouprave, ministarstva, kajakaških saveza prisustvovali i bečejski olimpijci i reprezentativci, kajakaši Marko Novaković, Marko Tomićević, Dejan Terzić i predstavnici Kajakaškog kluba Bečej.

Predsednik opštine Vuk Radojević je rekao da je u Bačkom Gradištu osnovan kajak klub kom je ustupljen privatan magacinski objekat na korišćenje, a da lokacija na kojoj se trenutno trenira zadovoljava osnovne preduslove za izgradnju profesionalne kajakaške staze i nacionalni trening centar u Bačkom Gradištu.

Sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije Miroslav Aleksić je istakao da je Bečej „rasadnik talenata“ i da je interes Kajakaškog saveza da Bečej bude jedan od centara kajakaškog sporta. On je rekao da je želja da se u Bačkom Gradištu izgradi profesionalna regatna staza kako bi se unapredio kajakški sport, ali i drugi sportovi, s obzirom na to da bi objekat bio višenamenski, jer je u planu izgradnja pešačke i biciklističke staze. Cilj je takođe, kako je naglasio, omasoviti sport uopšte, skloniti decu sa ulica u sportske klubove, unaprediti sportski turizam i privlačiti inostrane sportiste. Prema njegovim rečima, izrada profesionalne kajakaške staze nije velika investicija i predviđena je u više faza, a već naredne godine se mogu očekivati na njoj i prva takmičenja u kajaku.
Opširnije o ovoj temi možete pročitati u narednom broju štampanog izdanja Bečejskog mozaika.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija