U toku je zajednička investicija Puteva Srbije i opštine: Oko 40 miliona za kružni tok

  08 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnja kružnog toka na ulazu u Bečej iz pravca Novog Bečeja i Novog Sada započeta je sredinom juna. Šef gradilišta Mile Gajić iz firme „Jugokop-Podrinje“ koja je zajedno sa preduzećem „Bačkaput“ izvođač radova, rekao je da je 4. septembra nasipan završni sloj peska i očekuje da će taj posao biti završen u toku ove nedelje. „Nakon toga treba da se krene sa nasipanjem kamena i postavljanjem električne instalacije, koja može da utiče na dinamiku radova, ali mislim da poslove završiti u predviđenom roku od 90 dana“, rekao je Gajić.

Snežana Ružić, šefica gradilišta u ime preduzeća „Bačkaput“ takođe smatra da će izgradnja kružnog toka biti završena u predviđenom roku: „Mi ćemo to u roku da završimo, jedino nepovoljni vremenski uslovi mogu da uspore posao, inače materijal imamo, sve stiže na vreme, imamo i neophodne mašine, a trenutno i nam i vremenske prilike pogoduju. Najveći faktor koji može da utiče na radove je izmeštanje električnih kablova koje treba da se urade pre finalnog dela“.
Projektovana vrednost izgradnje kružnog toka je bila 39.653.580 dinara sa PDV-om, u čijem finansiranju zajednički učestvuju JP Putevi Srbije sa 34.927.110 dinara i opština Bečej sa 4.726.469 dinara (cene su sa PDV-om). Novac za izgradnju kružnog toka lokalna samouprava obezbedila je iz kredita koji je opštini Bečej odobren u avgustu 2014. godine.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija