JP Komunalac: Javni radovi

  18 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od 1. septembra u Javnom preduzeću Komunalac angažovano je sedam radnika za javne radove, a to je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine za 2015. godinu.

„Na konkursu za javne radove kod Nacionalne službe za zapošljavanje Komunalac je konkurisao sa tri projekta, za uklanjanje divljih deponija na teritoriji opštine, za održavanje i uklanjanje smeća duž prilaznih puteva u opštini i za održavanje vetrozaštitnih pojaseva. Za ove poslove možemo da angažujemo sedam radnika na tri meseca“, rekao je direktor Komunalca Norbert Kovač. Prema njegovim rečima radnicima će biti plaćeno 15.000 dinara mesečno i putni troškovi.
Što se vetrozaštitnih pojaseva tiče, krajem marta je Komunalac – reč je o projektu podizanja vetrozaštitnih pojaseva u opštini Bečej, a za taj posao je lokalna samouprava obezbedila 15 miliona dinara – zasadio mladice hrasta i duž puta prema Bačkom Petrovom Selu, međutim, nekoliko meseci kasnije sva zasađena stabla su se osušila, a uzrok toga nije ustanovljen. Osušene mladice će, prema rečima Kovača, biti zamenjene novim sadnicama. „Uputili smo reklamaciju dobavljaču, rasadniku Pokreta gorana Subotice, koji je prihvatio našu reklamaciju i napravili smo sporazum po kom se on obavezao da će nam obezbediti nove sadnice hrasta lužnjaka bez naknade. U pitanju je 572 sadnice koje planiramo ponovo da zasadimo u novembru mesecu“, rekao je direktor Komunalca.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija