Izložba slika Bojana Stričevića u Galeriji „Krug“: „Slikarstvo za mene predstavlja igru, radost i zadovoljstvo“

  22 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta juče (21. oktobra) otvorena je samostalna izložba slika Bojana Stričevića, mladog umetnika iz Bečeja.

Izložba je njegov diplomski rad, na kojoj su prikazana ulja na platnu, pasteli, akvareli, crteži i grafike, a inspiraciju pronalazi, kako je rečeno, u delima poznatih ruskih slikara 19. i 20. veka poput Ilje Rjepina, Isaka Levitana, Ivana Šiškina i drugih.
„Svako od nas ima neku vrstu dara u sebi koji treba da otkrije i da neguje tokom svog života. Ja sam svoj dar otkrio još u detinjstvu i nastavljam da ga negujem. Slikarstvo za mene predstavlja igru, radost i zadovoljstvo da na slikama sačuvam jedan trenutak vremena u kojem živimo. Nadam se da ću u narednom periodu kroz svoje slike uspeti da to prenesem i na vas, publiku“, rekao je Stričević.
Bojan Stričević je završio srednju umetničku školu u Novom Sadu, 2014. godine je diplomirao na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONS u Sremskoj Kamenici, a prva iskustva u crtanju i slikanju portreta stekao je kod bečejskog akademskog slika Viktora Škrabanja.
Izložba je otvorena do 4. novembra.

Lj.M

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija