Krajem nedelje oglas za prodaju PIK „Bečej“: Početna cena oko 42 miliona evra

  13 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Najvažnija odluka sa poslednjeg sastanka Odbora poverilaca PIK „Bečej“ održanog 7. oktobra bila je da će bankrotirani kombinat biti ponuđen na prodaju u celosti.

Stečajni upravnik kombinata Pavel Severinji je 10. novembra za Bečejski mozaik izjavio da će oglas za prodaju firme biti objavljen krajem nedelje, 12. ili 13. novembra, a zainteresovani će imati rok do 17. decembra da se prijave na javno nadmetanje za kupovinu kombinata. Prema rečima Severinjija, procenjena vrednost kapitala PIK-a je 85,5 miliona evra, a početna cena na javnom nadmetanju za kupovinu firme biće 50 procenata od tog iznosa, dakle oko 42 miliona evra.
Na prodaju, prema raspoloživim informacijama, neće biti ponuđen dvorac „Fantast“ (zemljoposednik Bogdan Dunđerski ga je zaveštao Matici srpskoj), kao ni deo Ribnjaka.
Što se tiče sudbine zaposlenih u PIK-u, Severinji je rekao da kupac nema obavezu da zadrži radnike, jer kupuje samo imovinu firme. O tome da li država priprema socijalni program za zaposlene koji će eventualno ostati bez posla nakon prodaje PIK-a, Severinji je rekao da je o tome bilo reči, međutim, za sada nema informacija o tome da li postoji dokument kojim se predviđa socijalni program.
Podsetimo da je 8. maja ove godine postalo pravosnažno rešenje Privrednog suda u Novom Sadu o bankrotu PIK „Bečej“ koji je bio u stečaju od aprila 2011. godine.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija