Otvorena likovna kolonija „Krug“: Stvara 13 slikara iz Vojvodine

  17 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Treća po redu likovna kolonija „Krug“ u Bečeju startovala je 16. novembra u prostoru Kreativnog centra Gradskog pozorišta, koje je zajedno sa Turističkom organizacijom Bečeja organizator kolonije.

U radu likovne kolonije učestvuje 13 slikara, među kojima ima učesnika i sa prethodnih kolonija „Krug“, Dimitrije Kolarević, Maja Verzoti i Jelena Bjelica iz Novog Sada, Branislav Stojančev i Milorad Josimović iz Novog Bečeja i Bečejci Viktor Škrabanj, Đerđi Ačai, Piroška Tot Kaša i Sanja Vukas, ali i nekoliko mladih umetnika, Smiljana Čurić iz Titela, Bogdan Đorić iz Zrenjanina, Emilija Boroja iz Novog Sada i Marina Erak iz Bečeja.
Prema rečima koordinatorke umetničkog dela kolonije Đerđi Ačai tema kolonije nije određena. „Učesnici kolonije će raditi onako kako i inače rade, ali će možda njihova dela biti
tematski prilagođena u smislu da će izabrati neke motive iz Bečeja“, rekla je Ačai.
Kao i ranijih godina umetnici rade po dve slike koje ostaju organizatoru kolonije i biće prikazane na izložbi, a potom će na aukciji biti ponuđene na prodaju. Prihod od prodatih dela biće iskorišćen za finansiranje naredne likovne kolonije.
Treća bečejska likovna kolonija „Krug“ će biti zatvorena 20. novembra.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija