JP Komunalac: Nove sadnice

  27 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Krajem prošle nedelje Javno preduzeće Komunalac započeo je akciju zamene sadnica vetrozaštitnog pojasa u bečejskom ataru.

„Radimo zamenu sadnica koje su oštećene ili se nisu primile. Biće ponovo zasađeno oko 200 novih mladica na potezu prema Bisernom ostrvu i na još nekim delovima u Bačkom Gradištu i na Poljaničkom putu. Što se tiče vetrozaštitnog pojasa prema Bačkom Petrovom Selu gde je zasađen hrast lužnjak, osušene sadnice su izvađene, teren je pripremljen i očekujemo da nam dobavljač isporuči novih 570 sadnica hrasta lužnjaka i da ih potom, u narednih desetak dana, posadimo“, rekao je direktor Komunalca Norbert Kovač.
Reč je o projektu podizanja vetrozaštitnih pojaseva u opštini Bečej koji je Komunalac realizovao u martu mesecu. Za taj posao je lokalna samouprava obezbedila 15 miliona dinara, međutim, deo zasađenih stabala se nakon nekoliko meseci isušio, uzrok toga nije ustanovljen. Kako je ranije izjavio direktor Komunalca Norbert Kovač, rasadnik Pokret gorana iz Subotice je uvažio reklamaciju bečejskog javnog komunalnog preduzeća i obavezao se da će obezbediti nove sadnice hrasta lužnjaka bez naknade do kraja novembra ove godine.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija