Još uvek nema krpljenja rupa na putevima: Zbog žalbe radovi u oktobru?

  09 avgust 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za razliku od drugih opština u kojima je završeno ili je u jeku popravka lokalnih puteva i krpljenje udarnih rupa, u Bečeju još nisu počeli ti letnji radovi. Za sada se ne zna kada će biti krpljenja rupa na putevima. Javna nabavka za izbor izvođača radova za krpljenje rupa na saobraćajnicama u opštini raspisana je tek početkom jula, ali je jedan od zainteresovanih ponuđača, firma „Komgrad“ iz Subotice (ta firma je radila zimsko održavanje puteva u Bečeju, a njen rad su građani ocenili veoma lošom ocenom) uložio žalbu na uslove konkursa, a republička Komisija za zaštitu prava je poništila postupak javne nabavke i naložila da se sprovede novi.

Direktor Direkcije za izgradnju Goran Matić je rekao da je „Komgrad“ uložio žalbu na diskriminatorske uslove konkursa koje je postavila Direkcija za izgradnju bukvalno u poslednjem trenutku pre isteka roka za žalbu. Prema Matićevim rečima, uslovi konkursa ni po čemu nisu bili diskriminatorski. „Postupak javne nabavke ćemo ponoviti u toku avgusta meseca, a pošto je reč o velikoj javnoj nabavci koja traje minimum 45 do 50 dana, pre oktobra meseca nećemo uspeti da počnemo sa krpljenjem rupa. Prema informacijama koje imamo, ’Komgrad’ je istu stvar uradio i u nekoliko susednih opština, to je ono što nam novi Zakon o javnim nabavkama dozvoljava, a tu smo mi nemoćni“, rekao je Matić.

„Ležeći policajci“

Iz Direkcije za izgradnju obećano je i obnavljanje horizontalne signalizacije na putevima, prvo u okolini škola i obdaništa, kao i ponovno postavljanje „ležećih policajaca“. Rok i u ovom slučaju je nepoznat.

R.M.

Upitan da li to može značiti da ove godine neće ni biti krpljenja rupa imajući u vidu da se u oktobru i novembru mogu očekivati nepovoljni vremenski uslovi za ovakvu vrstu posla, Matić je odgovorio: „Ako ne kroz javnu nabavku, onda postoje i drugi instrumenti kako to može da se uradi i mi ćemo bar najurgentnije stvari, a dosta ih ima, uraditi u toku ove godine“. On, međutim, nije precizirao kada bi to moglo da bude.
Vozačima i građanima ne preostaje ništa drugo nego da rupe koje zjape nasred puteva, kao što je, recimo, slučaj na raskrsnici ulica Miloša Crnjanskog i Pece Ferenca, označavaju onako kako znaju i umeju, a u međuvremenu, dok nadležni ne urade svoj posao, neko od građana je u otvor na putu nasuo pesak
Podsetimo, za krpljenje rupa u opštinskom budžetu predviđeno je 7,5 miliona dinara.

LJ.M.

Tužba za „Komgrad“

Matić je najavio da će Direkcija za izgradnju da tuži firmu „Komgrad“, jer ona nije ispunila obaveze iz ugovora koji je zaključen za poslove zimskog održavanja puteva u Bečeju.

R.M.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija