Rekonstrukcija pokrajinske vlade: Bogaroški sekretar za poljoprivredu

  31 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za mesto novog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u pokrajinskoj vladi predložen je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, a u rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi neće biti za mesta dosadašnjeg potpredsednika te vlade i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića.

 

U skupštinskim materijalima za sednicu zakazanu za ponedeljak 3. novembra, a u koje je Tanjug imao uvid, navodi se da predsednik Pokrajinske vlade predlaže Skupštini AP Vojvodine da se Dragoslav Petrović razreši funkcije potpredsednika i člana Pokrajinske vlade - pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj.

Pored predloga o razrešenju Petrovića pred poslanicima vojvođanskog parlamenta naći će se i ostavka pokrajinske sekretarke za energetiku i mineralne sirovine Nataše Pavićević Bajić, kao i predlog da se za potpredsednika Pokrajinske vlade izabere Miroslav Vasin.
Osim izbora Branislava Bogaroškog za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Skupština AP Vojvodine trebalo bi u ponedeljak da izabere Vladimira Pavlova za pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj i Nenada Stankovića za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine.

Kandidat za pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov je do skoro bio član Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, ali prema podacima koje je Tanjug dobio u toj stranci Pavlov već izvesno vreme nije član SDS jer je isključen.
Nenad Stanković, kandidat za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, je vanstranačka ličnost, a za mesto sekretara je predložen od strane Lige socijaldemokrata Vojvodine tokom pregovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Sednicu Skupštine AP Vojvodine na kojoj će poslanici raspravljati o predlogu rekonstrukcije Pokrajinske vlade predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor je zakazao za ponedeljak 3. novembra sa početkom u 11 sati.

Novi Sad, 31. Okotbar 2014. (Tanjug)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija