Domaćinstva na Gradištanskom putu: Potekla voda iz česme

  22 februar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Porodice na Gradištanskom putu – 11 kuća – od 13. februara u svojim kućama imaju vodu za piće. Sada mogu, kako su rekli žitelji ovog dela Bečeja, da žive kao sav normalan svet, jer su do sada koristili hidrofor i imali samo tehničku vodu.

Postavljanje vodovodne mreže, čija je vrednost 270.000 dinara, uradilo je Javno preduzeće Vodokanal, koje je ovaj posao finansiralo iz sopstvenog budžeta, a radilo novim mašinama, koje su nabavljene krajem prošle godine. Radovi su počeli sredinom decembra, međutim, zbog vremenskih uslova završeni su tek prošle nedelje, kada su jedno domaćinstvo posetili zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević, član opštinskog Veća zadužen za investicije i razvoj Dalibor Kekić i direktor Vodokanala Slobodan Mitrović.
Ilija i Ljubinka Adamović nisu krili zadovoljstvo što konačno u kući imaju vodu za piće i što neće više morati da donose vodu u plastičnim balonima, a najveća radost će biti, kako su rekli, to da će česma, koja je godinama bila samo ukras u dvorištu, dobiti svoju pravu funkciju, pogotovo leti.
Stanovnicima naselja pored kanala rešen je jedan od problema. Oni se nadaju da neće morati godinama da čekaju na asfaltni put, ili put sa čvrstom podlogom, naime, svake jeseni i zime do svojih kuća dolaze kroz blato.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija