Sutra je „Noć knjige“ u Narodnoj biblioteci: Budni uz knjigu – sajam, misterije i „San letnje noći“

  16 jun 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Manifestacija „Noć knjige“ će u Narodnoj biblioteci u Bečeju biti održana 17. juna od 19 do 23 časa. Zaposleni u biblioteci osmislili su interesantan program za decu i za odrasle, na srpskom i na mađarskom jeziku.

Na mini-sajmu knjiga biće predstavljena izdanja „Lagune“ i „Foruma“, ali će se moći kupiti knjige i iz asortimana knjižare „Prizma“, a sve to po sniženim cenama. Sajam počinje u 19 časova, a traje do 23.
Dvojezični program za decu „Noć u biblioteci“ od 19 do 20 časova obuhvata noćnu turu u biblioteci: istraživanje bibliotečkog fonda i prostora i rešavanje zagonetnih misterija, a potom, od 20 do 21 čas, na redu je dvojezična čitaonica sa radionicom za decu „Priče za laku noć“.
Odrasli „stižu na red“ od 21 čas, kada će biti predstavljen „San letnje noći“ Vilijema Šekspira – gošća večeri će biti Dušanka Vidić. Od 21.30 do 22 sati traje predstavljanje knjige „Nasleđe“ Lasla Berčeka, a u 10 sati uveče počinje deo programa naslovljen „Budni uz knjigu“, kada će posetioci biblioteke da razgovaraju o „štampanim svetovima“, uz šoljicu čaja, sa bibliotekarima, knjižničarima, članovima Kluba zavičajaca i zavičajnim piscima.
Ovo će biti 14. regionalna manifestacija „Noć knjige“, u koju će prvi put ove godine uključiti i bečejska biblioteka.
„Noć knjige“ organizuje izdavačka kuća „Laguna“ u svojim klubovima čitalaca i u knjižarama „Delfi“, ali i u pojedinim bibliotekama u Srbiji. Manifestacija će sutra biti održana u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 51 lokaciji.
„Noć knjige“ je prilika da građani po povoljnim cenama kupe knjige iz „Laguninih“ izdanja, ali i drugih izdavača, a moći će da biraju više od 23.000 naslova.
Popusti na „Lagunina“ izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.
Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.
U Narodnoj biblioteci u Bečeju popusti će biti drugačiji, jer nije reč o knjižari.
B.M.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija