Vesti iz Bačkog Petrovog Sela: Izbor sekretara

  11 januar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Konkurs za izbor sekretara u Mesnoj zajednici Bačko Petrovo Selo raspisan je početkom januara i biće otvoren do 20. januara, te se očekuje da će i ova mesna zajednica do kraja meseca dobiti novog čoveka na toj funkciji.

Prema rečima sadašnjeg sekretara Zoltana Kiša, u ovoj mesnoj zajednici su sredinom decembra na sastanku Saveta Mesne zajednice formirane dve radne grupe, jedna ima zadatak da do 11. januara izradi dva predloga u vezi mesnog samodoprinosa, iako još nije donesena odluka o tome da li će samodoprinosa biti. Kiš je rekao da su održana dva sastanaka o uvođenju samodoprinosa sa građanima i predstavnicima civilnih organizacija, a da u narednom periodu treba o tome da se razgovara i sa privrednicima i poljoprivrednicima, dok radna grupa treba da predloži dve verzije visine samodoprinosa i namene na taj način sakupljenog novca.
Druga radna grupa je zadužena za pripremu i organizaciju seoskog vašara, koji je planiran za 24. mart.
Kiš je rekao da je Mesna zajednica uputila projekat pokrajini na konkurs za odvodnjavanje i navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, te da joj je za čišćenje kanala oko sela odobreno 3,5 miliona dinara (trećinu obezbeđuje pokrajina, trećinu opština, a trećinu „Vode Vojvodine“). Čišćenje kanala je planirano za proleće.
Kiš je saopštio i da je Savet Mesne zajednice doneo odluku da se pomogne porodici čija je kuća oštećena u požaru u novembru, tako što će obezbediti građevinski materijal u vrednosti od 10.000 dinara.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija