Javna rasprava o opštinskom budžetu: Biće novca za sve

  28 decembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sredu je u velikoj sali gradske kuće održana javna rasprava o nacrtu opštinskog budžeta za narednu godinu. Budžet su predstavili predsednik opštine Vuk Radojević i načelnik finansijskog odeljenja opštine Đorđe Popov, a o planiranom budžetu su govorili i zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević i predsednik Skupštine opštine Bečej Peter Knezi.

U budžetu za narednu godinu planirano je 1.174.946.000 dinara izvornih prihoda, a ukupno sa ostalim prihodima on iznosi 1.412.000.152 dinara. Na raspravi je rečeno da budžet za narednu godinu neće biti isključivo socijalni, mada će to biti prioritet, nego delom i razvojni koliko to prihodi budu dozvoljavali. Takođe je rečeno da je budžet urađen zajedno sa svim korisnicima budžeta i da su sa svakim korisnikom ponaosob razmatrani i usaglašeni planirani iznosi, a istaknuto je da je i u budžetu za narednu godinu opredeljen novac za finansiranje narodne kuhinje za 420 korisnika.
Na javnoj raspravi je prisustvovalo dvadesetak osoba, uglavnom predstavnici Opštinskog veća, pojedinih javnih preduzeća, mesnih zajednica, predstavnici BUM-a i medija.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija